Skip to Content

Tunnelmia Talotekniikka-Treffeiltä – olihan muuten hyvä pöhinä

Yhdeksännen kerran järjestettävät Talotekniikka-Treffit keräsivät Helsingin Messukeskukseen 9.10.2024 reilut 110 alan ammattilaista asiantuntijaesitysten pariin. Aamukahvin lomassa tavattiin tuttuja ja tutustuttiin uusiin kollegoihin, joten mukava puheensorina täytti kokoustilan.

Treffit starttasivat ketterästi liikkeelle Taltekan hallituksen puheenjohtajan Jari Mikkosen avauspuheenvuorolla. Seuraavaksi Rakennusteollisuus RT:n pääekonomisti Jouni Vihmo kertoi alan suhdannetilanteesta, jossa odottavien aika on pitkä ts. käännettä parempaan joudumme vielä odottamaan. Katso Jouni Vihmon esitys.

Caverionin henkilöstöjohtaja Anne Paasikari johdatti kuulijat osaavan työvoiman varmistamisen ja kehittämisen pariin. Hän avasi Caverionin toimintamallia, jossa työntekijät ovat keskiössä ja kertoi mm. jatkuvasta oppimisesta ja oppilaitosyhteistyöstä. Erityistä kiinnostusta herätti Caverionin Suomen Energiaviisain koulu – Minecraft-kisa peruskoululaisille.

Seuraavaksi lavalle astui Sitowisen LVI-suunnittelija Emil Nystedt, joka kertoi vaiherikkaasta koulutus- ja urapolustaan. Emilin tarinasta välittyi rakkaus lajiin. Talotekniikka-ala on todellakin äärimmäisen monipuolinen ja kehittymismahdollisuudet ovat valtavat: jokainen voi löytää mieleisensä uran alalta.

Toimitusjohtaja Mika Vuolle Equa Simulation Finlandista kertoi miten uusi rakennusten energiatehokkuusdirektiivi vaikuttaa käytännössä talotekniikka-alalle. Hän avasi energiatehokkuuden määritelmiä ja laskentamenetelmiä. Katso Mika Vuolteen esitys.

Kultainen kypärä löysi Talotekniikka-Treffeiltä uuden omistajan: työturvallisuuskilpailun voitti ARE:n Hämeen projektiyksikkö. Kultaisen kypärän ja kunniakirjan luovuttivat Fennian riskienhallintapäällikkö Vuokko Puro ja LVI-TU:n toimitusjohtaja Mika Hokkanen. Vuokko Puro kertoi kilpailuraadin arvostaneen voittaneessa esityksessä erityisesti yhteistoiminnalla tuotettua ratkaisua työturvallisuusongelmaan, ja sen myötä sitoutumista uuteen toimintamalliin. Lämpimät onnittelut! Lue tiedote.

Juontajana toimi Anne Rahikainen Dynamiitista.

Treffien isäntinä toimivat LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU – Talotekninen teollisuus ja kauppa ry, Talteka – Suomen Lvi-liitto SuLVI – VVS Föreningen i Finland – Ahlsell – Dahl – Onninen

Back to Top